Slik lager vi Vitenkalenderen

Arbeidet med årets Vitenkalender begynte for mer enn ett år siden. Faktisk allerede før fjorårets kalender var ute i butikkene. Før den ble best-i-test hos Nettavisen 🌟

For oss handler hver luke om å skape en opplevelse som begeistrer og gir følelsen av mestring. Hver luke skal være unik, og vi gjentar aldri lukene fra fjoråret, eller året før der igjen. Men vi tillater oss å hente inspirasjon fra lukene som fikk mest jubel og smil for tre år siden. (Den som også ble best-i-test. 🥇) Kun de aller beste lukene får bli med videre. 

Litt om lukene

De beste lukene er de som er trygge, men samtidig gir store opplevelser. Der du kan lære noe, men samtidig ikke tar hele dagen din. Mange av lukene kan gjøres med ting du får kjøpt i spesialforretninger, men du slipper å teste og feile. Du slipper å løpe til 24 ulike butikker. Vi har gjort jobben for deg. Funnet ut hva som funker. Og så viser jeg vei og forklarer hver enkelt luke.  

Vi tenker nøye gjennom hver eneste detalj i kalenderen. De lukene som krever litt mer tid, eller som bør utføres utendørs med en voksen til stede, legges til helgene. Og vi forsøker å tilpasse lukene slik at barn som bor i to hjem kan glede seg over nye opplevelser, uansett hvilken uke det er. Når vi får muligheten til å gjenbruke en tidligere luke og bygge på den for å skape noe enda mer imponerende, banker våre vitenskapelige hjerter litt ekstra fort. Men det gjør også kalenderen mer kompleks.

Miljøhensyn

Vi jobber hardt for at hver eneste luke i Vitenkalenderen skal være så miljøvennlig som mulig. Vi har byttet til resirkulert papir, vi velger lokale leverandører der vi kan, og vi prioriterer transport med lavest mulig CO₂-avtrykk. Plast og andre materialer bruker vi bare når vi må. 

Vi er ikke i mål ennå, men vi tar stadig nye skritt i riktig retning. Og med hvert år som går, blir kalenderen grønnere, renere – og litt snillere mot planeten vår. Og dyra og folka på den. Vi mener nemlig at nysgjerrighet og kunnskap om naturvitenskap ikke skal gå på bekostning av å ta vare på naturen!

Vitenkalenderen er mitt hjertebarn. Derfor bærer den også mitt navn: «Andreas Wahls Vitenkalender». Hver luke skal være noe jeg er stolt av, noe jeg selv synes er gøy, og noe jeg virkelig har lyst til å dele med dere. Dette er ikke bare en adventskalender – det er en eske og en måned full av undring, oppdagelser og moro!

-Andreas

Scroll to Top