Hvordan funker det?
Andreas Wahls Vitenkalender består av en eske med alt du trenger pakket ned i 24 poser. Når du kjøper kalenderesken får du også tilgang til den andre halvdelen av kalenderen: Daglige videoer der Andreas viser og forklarer. Uten disse videoene er det vanskelig å forstå hva innholdet i kalenderen skal brukes til.
Hver dag i desember skanner dere koden som tar dere til dagens video. Der veileder og forklarer Andreas alt du trenger å vite om dagens luke. Blant lukene er det mange eksperimenter, men også noen byggeprosjekter og fascinerende objekter eller fenomener. Noen av lukene bygger på hverandre, og gir dermed opplevelser over flere dager.
Hvorfor velge Vitenkalenderen?
Å kjøpe Vitenkalenderen, en adventskalender med 24 naturvitenskapelige eksperimenter, er en flott måte å støtte barn og voksnes læring gjennom lek og utforskning.Vitenkalenderen fremmer vitenskapelig nysgjerrighet og ferdigheter, samtidig som den skaper muligheter for kvalitetstid og felles læring mellom barn og foreldre. Dette gjør Vitenkalenderen til en engasjerende og lærerik gave for barn i adventstiden. (Og eksperimentglede har ingen aldersgrense. Vi har flere studenter, kollegaer og eldre ektepar som gleder seg over daglige læringsopplevelser sammen.)
Støtter naturlig læring gjennom lek
Forskning viser at barn lærer best gjennom lek og utforskning. Naturlig lek hjelper barn med å utvikle kreativitet, kritisk tenkning og problemløsningsevner. Når barn engasjerer seg i praktiske aktiviteter, som vitenskapelige eksperimenter, opplever de læring på en meningsfull og engasjerende måte.
Øker forståelsen gjennom praktiske eksperimenter
Eksperimenter gjør abstrakte konsepter konkrete og forståelige. Ved å delta aktivt i eksperimenter, får du oppleve vitenskapelige prinsipper i praksis, noe som hjelper med å forstå og huske konsepter raskere og mer effektivt. Praktiske aktiviteter kan gjøre at barna selv oppdager og forstår vitenskapelige prinsipper, i stedet for bare å lære dem utenat.
Styrker læring gjennom multisensoriske opplevelser
Vitenkalenderen kombinerer video-instruksjoner og praktiske eksperimenter, noe som støtter en multisensorisk tilnærming til læring. Forskning har vist at læring som involverer flere sanser – som syn, hørsel og berøring – kan forbedre barnas forståelse og hukommelse av informasjonen de lærer.
Støtter utviklingen av vitenskapelig nysgjerrighet og ferdigheter
Gjennom de daglige eksperimentene oppfordrer Vitenkalenderen barna til å stille spørsmål, utforske og eksperimentere. Det er gøy i seg selv. Men det kan også bidra til å bygge en grunnmur for vitenskapelig tenkning, nysgjerrighet og forskningsevner som kan være avgjørende for fremtidig læring og utvikling.
Skaper kvalitetsstid og fellesskap
Med Vitenkalenderen kan foreldre og barn utføre eksperimenter sammen, noe som gir mulighet for verdifull kvalitetstid og felles læring. Dette styrker barnas sosiale ferdigheter, samtidig som de bygger selvtillit i å utføre og forstå vitenskapelige aktiviteter.